Kraamzorg;  Kraamzorg Almere;
Een bevalling op jouw manier

Verzorging bij de bevalling, kraamtijd en daarna

Ze zeggen het niet voor niets, bevallen is een hele bevalling. Het is een spannende en bijzondere ervaring. We begeleiden je en beantwoorden al je vragen over wat je moet weten over de bevalling.  

Het moment is daar…

Als de bevalling begint, neem je eerst contact op met de verloskundige. Als je graag thuis wilt bevallen dan zal je verloskundige contact opnemen met Omega Kraamzorg. 

Assistentie
De kraamverzorgende zal tijdens de bevalling de verloskundige assisteren (partus assistentie) en zal daarna tenminste tot 2 uur na de bevalling bij je blijven. Begeleiding bij de zorg voor je baby begint direct na de bevalling.

Kraamuren
Gemiddeld heb je recht op 49 uur kraamzorg, verdeeld over 8 dagen. Wanneer er sprake is van een andere indicatie kun je tot zelfs 80 uur kraamzorg krijgen, verdeeld over 10 dagen. Wil je meer informatie? Dan verwijzen we je graag door naar je zorgverzekeraar.

Bevallen in het ziekenhuis
Als je in het ziekenhuis wilt bevallen dan zal je na overleg met je verloskundige naar het ziekenhuis vertrekken. Na je bevalling bel je ons en wij zorgen er dan voor dat er een kraamverzorgende is zodra jullie thuiskomen.

Kraamtijd

Meteen na de bevalling breekt een bijzondere tijd aan. Jouw kraamtijd. Tijdens het intakegesprek bereiden we je hier gelukkig al op voor. In deze tijd wil je namelijk vooral onbezorgd kunnen genieten van je pasgeboren baby.

Borstvoedingscursus Almere

Prettig en rustig
We helpen jou en je gezin waar dat nodig is om jullie terug te laten kijken op een prettig en rustig verlopen kraamtijd. Onze kraamverzorgenden waken over moeder en kind. Als je borstvoeding geeft, begeleidt ze je hierbij, ze zorgt op tijd voor rust in huis en neemt een deel van de huishoudelijke taken over.

Persoonlijk
Omega Kraamzorg vindt persoonlijk contact voor, tijdens en na de kraamtijd erg belangrijk. Tijdens de kraamtijd doen we ons best om ervoor te zorgen dat je elke dag dezelfde kraamverzorgende ziet. Wij dragen met onze zorg graag een steentje bij om jouw kraamtijd onvergetelijk te maken.

Wil je meer weten over de kraamtijd?

Ja, vertel me meer